Rojters: Kina poslala lekare u S. Koreju

Kina je poslala u Severnu Koreju tim, koji čine lekari i zvaničnici, kako bi savetovali severnokorejskog lidera Kima Džong Una, prenosi Rojters, pozivajući se na tri izvora upoznata sa situacijom.

Prethodnih dana bilo je različitih tvrdnji o ugroženom zdravlju lidera Severne Koreje i navodnoj operaciji srca, a Rojters, kako navodi ta agencija, nije mogao odmah utvrditi šta bi slanje tima iz Kine moglo značiti kada je u pitanju Kimovo trenutno stanje.

Iz kineskog ministarstva vanjskih poslova nisu odgovorili na pitanja Rojtersa o navodnom odlasku delegacije kasno u petak.

Japanski časopis “Shukan Gendai” tvrdi da je Kim u “vegetativnom stanju” nakon operacije na srcu, prenosi Foks njuz.

Magazin navodi da se Kim srušio tokom posjte jednom ruralnom naselju u aprilu. Tvrde da je lekar koji ga je operisao nije imao iskustva sa gojaznim pacijentima i da je bio uzrujan tokom operacije, te da je sada Kim zbog toga u “vegetativnom stanju”.

Japanski magazin se pozvao na neimenovanog člana Kimovog medicinskog tima.

Dejli NK, vebsajt iz Seula, ranije ove sedmice je objavio da se Kim oporavlja nakon kardiovaskularnog zahvata od 12. aprila.

Državni mediji, u kojima se pojavio poslednji put 11. aprila, nisu objavili da li je prisustvovao obeležavanju rođendana pokojnog deda Kim Il Sunga, što je važan dan u Severnoj Koreji. 

Izvor: vijesti.me