Salvini optužio vladu da škole pretvara u logore

Lider desničarske stranke „Liga” Mateo Salvini, iskoristio je predizborni skup u Toskani da optuži vladu i ministraku za obrazovanje Luciju Azolina „da škole sa klupama na točkiće, za jednu osobu, i sa obavezom da deca nose maske pretvara u logor”.

„Imam dvoje dece i za manje od mesec dana treba da krenu u školu, ali se još ne zna koliko će nastava trajati, gde će se održavati – u restoranu, cirkusu, parku”, rekao je Salvini u Toskani.

Ministarka Azolina mu nije ostala dužna i poručila je da je „Salviniju bolje da ćuti jer svaki put kada govori o školi, pokazuje svoje neznanje”, aludirajući na činjenicu da Salvini nikada nije završio fakultet i da je ceo svoj radni vek proveo u politici.

Azolina je takođe pozvala Salvinija da se izvini svima onima koji su uključeni u obrazovni proces, na prvom mestu đacima i studentima.

„Logor je ozbiljna stvar, i ja sam decu učila šta su bili koncentracioni logori, a škola je nešto sasvim drugo”, rekla je ministarka Azolina i savetovala Salviniju da pročita knjigu senatorke Ljiljane Segre koja je preživela koncentracioni logor Aušvic i napisala knjigu uspomena „Sve dok moja zvezda sja”.

Izvor: politika.rs