Šerbedžija: Lane je bio najtalentovaniji glumac naše generacije

Predstava Beogrdskog dramskog pozorišta „Ružni, prljavi, zli”, u režiji Lenke Udovički, odigrana je sinoć na Brionima, čime je zatvoren Festival RUTA (Regionalna unija teatara), a pred samo izvođenje Rade Šerbedžija i reditelj Jug Radivojević oprostili su se od preminulog glumca Milana Laneta Gutovića.

Šerbedžija je istakao da je Gutović bio najtalentovaniji glumac njegove generacije.

„Lane je bio moja generacija i svi smo znali da je on najtalentovaniji glumac među nama. Obožavali su ga svi. Stariji i mlađi. Bio je božanstven glumac i mogao je mnogo više da ostvari u umetničkom opusu da nije bio zgađen životom koji je živeo”, rekao je Šerbedžija publici na Brionima.

Radivojević je kazao da je Gutović pripremao dve predstave u prošloj godini koje nažalost nije mogao da završi.

„Poslednju ulogu u pozorištu Gutović je imao u predstavi ‘Sumrak bogova’ Jagoša Markovića u kojoj je umirao na sceni. Ostajemo uskraćeni za izvanrednog čoveka i umetnika za kojeg ne postoji alternacija”, kazao je Radivojević, prenosi Tanjug.

Festival na Brionima je posle posle skoro dve godine pauze, ponovo okupio region, a u narednih godinu dana trebalo bi da bude održan u Skoplju, Podgorici, Beogradu, Ljubljani i Sarajevu.

Izvor: politika.rs