Ševčenko kupuje klub

Bivši ukrajinski fudbaler Andrej Ševčenko u pregovorima je oko kupovine fudbalskog kluba Peskara.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Kako prenose italijanski mediji, nekadašnji napadač treba da se sastane sa predsednikom ovog kluba kako bi dogovorio kupovinu najvećeg dela akcija Peskare.

Peskara trenutno nastupa u Seriji C, trećem rangu italijanskog fudbala. Kroz ligaški deo izborili su plasman u doigravanje gde će se po kup sistemu takmičiti za ulazak u Seriju B.

Lokalni mediji su odmah preneli vest da je Andrej Ševčenko stigao u Peskaru kako bi sa Danijeleom Sebastijanijem pregovarao o kupovini kluba.

Ševčenko je sleteo na aerodromu Linate u Milanu i zatim se uputio u grad na Jadranskom moru, ka stadionu “Adrijatiko”, mestu na kome svoje utakmice igraju fudbaleri Peskare.

Takođe mediji prenose da će Ševčenko prisustvovati i utakmici plej-ofa između Peskare i Gubija koja je na programu u sredu od pola devet, po srednjeevropskom vremenu.

Ševčenko je do prošle godine bio selektor reprezentacije Ukrajine, a po odlasku sa kormila nacionalnog tima postao je trener Đenoe. Tu se zadržao svega dva meseca posle čega je otpušten.

Izvor: b92.net