Silvio Berluskoni teško bolestan

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni teško je bolestan i njegovo suđenje zbog optužbi za podmićivanje svedoka treba da bude privremeno obustavljeno, kazala je juče tužiteljka iz Milana.

Berluskoni, 84, je tokom ove godine u više navrata hospitalizovan nakon što je prošlog septembra prebolovao kovid-19, a poslednjih dana se spekuliše da se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo.

„Definitivno verujemo da je Berluskoni teško bolestan. To nam pokazuju medicinski izveštaji i konsultacije“, kazala je tužiteljka Ticijana Sicilijano.

Govoreći tokom saslušanja u slučaju povezanom sa postupkom u kojem je Berluskoni oslobođen optužbi da je imao intimne odnose sa maloletnom devojkom poznatom pod nadimkom Rubi, Sicilijano je kazala da Berluskoni privremeno treba da bude izuzet od suđenja.

Berluskoni, koji je u četiri navrata bio premijer, optužen je da je podmitio svedoke da ćute u slučaju maloletnje prostitucije, koji je otvoren 2013. On odbacuje optužbe.

Medijski tajkun je u subotu nakon petodnevnog boravka napustio bolnicu San Rafaele u Milanu. Bio je hospitalizovan u martu i dva puta u aprilu. Takođe je bio u bolnici u januaru zbog srčanih problema.

„Na kućnoj je njezi. Naravno da smo zabrinuti“, kazao je Berluskonijev advokat Federiko Čekoni.

Izvor: Vijesti.me