Siti preuzima vodeću ulogu u dovođenju Mesija

Svi u fudbalu se pitaju gde će Leo igrati sledeće sezone nakon što je ovog utorka preneo klubu želju da odmah napusti Barselonu. Otkako je pre nekoliko dana poznato njegovo nezadovoljstvo timom Barse, pojavila su se mnoga imena: PSŽ, Mančester siti, Inter Milan, Mančester junajted i Njuel.

Realnost je da je Gvardiolin Siti trenutno najbolje pozicionirani klub koji bi mogao da potpiše Argentinca, a prvi kontakti između igrača i engleskog kluba već su se dogodili. Siti ima snažne argumente da ubedi Lea. Jedan od njih je ponovno druženje sa Pepom Gvardiolom, trenerom sa kojim je živeo najbolje trenutke u karijeri. Tamo bi se sreo i Kunom Aguerom, fudbalerom sa kojim je godinama imao odličnu vezu. Oni su bliski prijatelji.

Ostali kandidati ne guraju tako jako kao Siti. PSG bi takođe bio veoma atraktivna destinacija, jer bi tamo igrao sa Nejmarom i Di Marijom. Međutim, francuski klub nije uveren u operaciju, jer njegova manevarska mogućnost s računom za plate ne dopušta velika ulaganja. A dovođenje Lea od strane Intera nije veoma realna opcija. Ovde je glavni argument sportski. Serija A nije takmičenje koje posebno privlači fudbalere, a potencijal Intera nije mnogo atraktivan za fudbalera poput Mesija. Ove godine Inter nije osvojio nijednu titulu i neće mu biti lako da sledeće godine osvoji Ligu šampiona, što se u Sitiju i PSG-u uzima zdravo za gotovo.

Isključena je opcija Mančester junajted, kao i Njuel, sa kojima ni u jednom trenutku nije bilo ozbiljnog kontakta za Lea da se pridruži argentinskoj ligi. Zna da tamo nije mogao da osvoji ni Ligu šampiona ni Zlatnu čizmu, dok bi Ballon d’Or takođe bio skoro nemoguć, pa je Siti preuzeo prednost nad ostalim klubovima. Barselona, u međuvremenu, nerado prihvata stvarnost odlaska Argentinca. Ramon Planes, tehnički sekretar Barse, objasnio je položaj kluba tokom prezentacije Trinka: “Ne razmišljamo o Leovom odlasku, želimo da on ostane. Razmišljamo o izgradnji budućnosti Barselone zajedno sa najboljim igračem na svetu.”

Uveravao je da klub pravi pokrete kako Leo ne bi otišao, mada nije želeo da otkrije koje. Bilo je govora o mogućem sastanku sa Bartomeuom, ali nijedna strana nije potvrdila to. Barselona će pokušati da ga natera da ostane, ali ako ne uspe, moraće da plate cenu, a Siti će to stupiti na scenu ptilikom ubeđivanja.

Mančesterski klub ima potencijal da preduzme transfer i plati fudbaleru veliki transfer i da obezbedi veliku platu. Takođe je bilo govora da bi Siti mogao da ponudi trogodišnji ugovor, a potom i dve u timu koji ima u Njujorku, prenosi ESPN. U tom pogledu, sve su opcije još uvek otvorene i narednih dana će se znati nešto konkretnije.

Izvor: marca/restartmagazin