Skaj sports: Evropska Premijer liga kreće 2022. godine, FIFA uključena

Engleski “Skaj sports” donosi ekskluzivnu informaciju da je formiranje evropske fudbalske Premijer lige u završnoj fazi i da bi uskoro trebalo da se predstavi javnosti, kao i da je u revolucionarni proces uključena FIFA, dok je UEFA potpuno ignorisana.

Priča o odvajanju najvećih evropskih klubova traje odavno, ali “Skaj”, eminentna medijska kuća, objavljuje i detalje, koji su pojavljuju prvi put.

Organizatori su, naime, blizu dogovora sa eminentnim bankama i razvojnim fondovima, poput giganta sa Vol strita “JP Morgan”, da obezbede šest milijardi dolara za početak ovog glamuroznog takmičenja.

Navodno je “JP Morgan” prihvatio da učestvuje sa 4,6 milijardi, a da su određene finansijske institucije u Španiji i Italiji blizu odluke da učestvuju u projektu koji bi izazvao zemljotres u fudbalskom svetu.

Kako javlja “Skaj”, u organizaciji takmičenja aktivno učestvuje FIFA i predsednik Đani Infantino, dok je UEFA po strani, a poznato je da se protivi bilo kakvom odvajanju klubova…

FIFA, tvrdi “Skaj”, na ovaj način želi da smanji uticaj Uefe na svetski fudbal, te da joj umanji i finansijski potencijal…

“Skaj” navodi da još nije sasvim jasno da li stvaranje Premijer lige znači i definitivan kraj Uefine Lige šampiona, ali je jasno čemu vodi “bunt” najvećih, najjačih i najbogatijih…

U Premijer ligi bi učestvovalo 16 ili 18 klubova, koji bi igrali u ligaškom sistemu, a najboljih osam bi nastupalo u plej-ofu.

Ko su učesnici – Real, Barselona, Bajern, Juventus, PSŽ, Atletiko… a “Skaj” navodi da je pet engleskih klubova u pregovorima – Mančester junajted, Čelsi, Totenhem, Liverpul i Arsenal.

“Skaj” tvrdi da je načelan dogovor da Premijer liga krene 2022. godine.

Izvor: Vijesti.me