Slučaj Britni Spirs: Menadžer se povlači jer mu je „nagovestila da završava karijeru”

Čovek koji je 25 godina vodio karijeru Britni Spirs odlazi sa mesta njenog menadžera.

Lari Rudolf, koji je pomogao Britnis Spirs da sklopi prvi ugovor u karijeri, rekao je da mu je 39-godišnja pevačica rekla da „namerava da se zvanično povuče” i da ga je to podstaklo da ode sa mesta njenog menadžera.

Odluka menadžera usledila je samo dve nedelje pošto je Britni Spirs pred sudom u Los Anđelesu rekla da je bila „prinuđena da nastupa protiv vlastite volje”.

Pevačica pokušava da okonča starateljstvo kojim otac upravlja njenim životom i finansijama od 2008. godine.

Nameru da podnese ostavku, Rudolf je objavio u pismu Britninom ocu Džejmiju Spirsu i sustaratelju Džodiju Montgomeriju.

„Prošlo je više od dve i po godine otkako smo Britni i ja poslednji put komunicirali, u to vreme me je ona obavestila da želi da napravi neodređenu pauzu u radu”, napisao je.

„Ranije danas, postao sam svestan da je Britni izrazila nameru da se zvanično povuče.

„Kao njen menadžer, verujem da je u Britninom najboljem interesu da odstupim iz njenog tima jer joj moje profesionalne usluge više nisu potrebne”, napisao je.

Naglasio je da „nikada nije bio deo starateljstva” i da nije upoznat sa mnogo detalja s tim u vezi, ali i da da je „neverovatno ponosan na ono što su postigli tokom 25 zajedničkih godina”.

„Želim Britni svo zdravlje i sreću na svetu i biću tu za nju ako joj nekad ponovo budem potreban, baš kao što sam i uvek bio”, zaključio je.

‘Kao ćerka’

Rudolf je bio menadžer Britni Spirs gotovo tokom čitave karijere, otkako je njena majka Lin Spirs tražila njegovo mišljenje o pevačkim mogućnostima njene ćerke.

U to vreme radio je je u muzičkoj industriji kao advokat, zastupajući klijente poput Džastina Timberlejka, Džesike Simson i benda Bekstrit bojs (Backstreet Boys).

Bio je impresioniranim kada je čuo Spirs da je odmah uzeo pod svoje i predstavio tada 15-godišnjakinju producentskim kućama u Njujorku.

Obezbedio joj je i prvi ugovor sa kućom Džajv (Jive).

Bio je zaslužan za vrtoglavi muzički uspon Britni Spirs, koja se proslavila mnogim hitovima poput Baby One More TimeOoops! I Did It Again i Toxic.

Iako se nakratko popvukao sa mesta njenog menadžera tokom 2007. i 2008. godine, vratio se da bi joj pomogao da posle niza javnih incidenata zbog kojih je njenom ocu dodeljeno starateljstvo, oživi karijeru serijom uspešnih albuma.

U maju 2019. godine, podržao je njenu odluku da možda više nikada ne nastupa, rekavši: „Odlučila je da stavi sebe na prvo mesto i ponosan sam na nju zbog toga.

„Ako nikada više ne bude radila, onda ne ka bude tako”.

„Sa njom sam dve trećine njenog života. Gledam je gotovo kao rođenu ćerku.

„Ovo je za mene vrlo emotivno… i teško.

„Lično želim da ona samo pronađe mir, srećno mesto – šta god to za nju značilo.

„Više nije reč o karijeri, već o životu”, rekao je Rudolf za Varajati 2019. godine.

Rudolf, koji je takođe zastupao Majli Sajrus, grupu Aerosmit (Aerosmith) i Pitbula (Pitbull), najavio je ostavku usled sudskog postupka o starateljstvu nad Britni Spirs.

Na posebno sazvanom sudskom ročištu pre dve nedelje, Spirs je govorila 23 minuta i tom prilikom je rekla da su je terali da pije lekove, da je bila prinuđena da nastupa protiv svoje volje i sprečena da ima decu.

Advokat pop zvezde zatražio je od suda u Los Anđelesu da Džejmiju Spirsu ukine kontrolu nad njenim imanjem.

Navodi se da se Spirs „plaši oca” i da više ne želi da on bude jedini staratelj – što je postao 2008. godine.

Američki sud odbio je zahtev pop zvezde Britni Spirs da njen otac više ne obavlja ulogu staratelja.

Iako je zahtev odbijen, presuda nije odgovor na njeno potresno svedočenje pred sudom.

Bilo je to prvi put da pevačica govori u javnosti o starateljstvu i šta je sve ono izazvalo, a usledio je talas javne podrške njenoj težnji za slobodom.

Do njega je došlo posle višegodišnjih spekulacija i zabrinutosti obožavalaca koji su vodili kampanje pod sloganom #FreeBritney (Sloboda za Britni).

Sledeće ročište u ovom predmetu zakazano je za 14. jul.

Izvor: BBC na srpskom