Sponzori ostaju uz Đokovića uprkos kampanji

Najveći sponzori ostaće uz Novaka Đokovića bez obzira na dešavanja koja su dovela do deportacije iz Australije. Lojalnost i posvećenost najboljem teniseru sveta potvrdili su “Rajfajzen banka” i kompanija “Iblo” koja proizvodi luksuzne satove, dok se isto očekuje i za “Lakost” čiju opremu Đoković sa velikim uspehom nosi već nekoliko godina, objavljuje RTS.

Magazin koji se bavi biznosom i finansijama izračunao je da bi, u slučaju da propusti i preostala tri grend slema u sezoni, svetski “broj 1” ostao bez šanse da zaraddi 8,18 miliona dolara, samo od turnirskih nagrada.

Međutim, finansijski bi mnogo više štete pretrpeo jer bi takav scenario sigurno pratilo i raspitanje sponzora. Đoković je prošle sezone ukupno zaradio 34,5 miliona američkih novčanica, što ga stavlja na 46. mesto liste sportista sa najvećom zaradom u 2021.

Forbs piše i da on nije jedini sportista koji je pokazao skeptičnost prema vakcini protiv kovida 19, pošto po analizi ovog časopisa iz decembra, čak 13 od 50 sportista sa spomenute liste nije potvrdilo da je vakcinisano.

Vakcinalni status obično imali mali uticaj na sponzorske ugovore, ali postoje i slučajevi kada je dolazilo do problema. Najpoznatiji je svakako onaj sa NFL zvezdom Eronom Rodžersom, koji je prošle jeseni zbog širenja pogrešnih informacija o vakcini ostao bez ugovora sa kompanijom “Prevea helt” iz Viskonsina.

Izvor: politika.rs