Srušio se ukrajinski putnički avion sa 176 ljudi u Iranu, nema preživelih

Avion Boing 737 ukrajinskog prevoznika Ukraine International Airlines srušio se zbog tehničkog kvara nakon poletanja sa iranskog aerodroma Imam Homeini u Teheranu sa 176 putnika i članova posade, objavila je novinska agencija Fars. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potvrdio da među putnicima nema preživelih.

Među 176 poginulih prilikom pada ukrajinskog aviona posle uzletanja sa aerodroma u Teheranu su državljani Irana, Kanade, Ukrajine, Švedske, Avganistana, Velike Britanije i Nemačke.

Šef ukrajinske diplomatije Vadim Pristajko je izjavio da su se u avionu nalazila 82 Iranca, 63 Kanađanina i 11 Ukrajinaca – dva putnika i devet članova posade.

Među putnicima je bilo i deset Šveđana, četvoro Avganistanaca i po troje Nemaca i Britanaca.

Većina putnika je trebalo da iz Kijeva nastavi put prema drugim odredištima, javlja AP.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potvrdio je da među putnicima nema preživelih.

“Prema preliminarnim informacijama, svi putnici i članovi posade su poginuli. Naša ambasada radi na rasvetljavanju informacija o okolnostima tragedije i spisku poginulih putnika. Iskreno saučešće porodicama svih putnika i članova posade”, napisao je Zelenski.

U avionu je bilo ukupno 176 ljudi, od čega 167 putnika i 9 članova posade.

BBC piše da nije poznato je li ova nesreća na bilo kakav način povezana s iranskim napadom na iračke vojne baze u kojima su stacionirani američki vojnici.

U međuvremenu je iranski Crveni polumesec objavio da “nema mogućnosti da je iko preživeo” nesreću.

BBC-jev dopisnik Ali Haši na Tviteru je objavio snimak.

Izvor: N1