Šta će se desiti sa studentima zbog Univerzijade?

Evropske univerzitetske ige ili Univerzijada održaće se u Beogradu od 15 do 28 jula 2020 godine.

Za sve domaće studente ovo će doneti par promena, od skraćivanja semestra i menjanja školskog kalendara pa sve do iseljavanja.

Zvanične informacije jesu da će rok za završetak prvog semestra biti do 31 decembra. Letnji semestra će biti gotov do 15 maja, a svi ispiti moraju biti završeni do 20 juna.Radiće se i vikendom najverovatnije. Sve ovo je rekao profesor dr. Petar Bulat za list “Novosti”.

Međutim, ovo nije jedini razlog za brigu studenata.

Svi studenti koji odsedaju u studentskom domu “Studentski grad” će u ovom periodu najverovatnije morati pronaći drugi smeštaj jer će biti iseljeni zbog najavljenog renoviranaja.

Pojedini fakulteti su ovde pružili i jednu malu “olakšicu” svojim studentima. Biološki fakultet je na primer organizovao anketu za one studente koji su smešteni u ovom studentskom domu.

Prema podacima sa njihovog studentskog sajta ukoliko rezultati te ankete pokažu da su studenti u mogućnosti da sebi obezbede privatni smeštaj za taj period, onda se nastava tokom čitave godine odvija normalno. Ukoliko pak studenti nisu u mogućnosti da sebi nađu smeštaj, onda će se nastava odvijati u skraćenom roku i neće biti slobodnih nedelja između rokova.

Autor: Vukašin Janković

Još tekstova:

Studiranje na Biološkom fakultetu-Ljudi a gde su nam predavanja?

Studiranje na Biološkom fakultetu-Prokleti prijemni ispit