Studiranje na Biološkom fakultetu- Uvod u kolumnu i kome je namenjena

Započeću čitavu ovu priču sa ovom rečenicom: Studiranje je teško

Opšte poznata mudrost koju nema potrebe isticati, ali sam ipak to uradio. Studiranje je teško ali ne samo zbog predmeta i konstantnog učenja i pritiska kroz koji studenti prolaze. Teško je i zbog svega ostalog.

Biti student jeste jedan vrlo specifičan period života i jedan koji ima ogroman uticaj na našu dalju budućnost. Za neke je oblikuje na dobar način, za druge i ne baš. Zato je važno imati pomoć pred početak jednog ovakvog puta, ako ni u čemu drugom a onda barem u informacijama.

Sa ovime dolazimo i do namene ove kolumne, a to je da pruži svima kojima je potrebno informacije kada je reč o studiranju. Sve što Vam može značiti u svakodnevnom životu kao student, bez obzira da li ste brucoš ili neko stariji.

Smatram da pored svih blagodeti interneta i dalje oskudevamo u praktičnim informacijama kada je reč o čitavom procesu studiranja, barem kod nas u Srbiji. Zato sam odlučio podeliti sa Vama jedanput nedeljno po jedan tekst o nekom aspektu studiranja na fakultetu koji pohađam.

Moje ime je Vukašin i pre svega mesec dana sam završio osnovne akademske studije na Biološkom fakultetu pri Univerzitetu u Beogradu. Dok mi je još pamćenje sveže iskoristiću priliku da podelim svoje isksutvo sa čitaocima, ovde na portalu Restart Magazin. Želim ovde da kažem da iako će sve ovo biti moje lično iskustvo, sve o čemu budem pisao ću da iznesem što je objektivnije moguće. Samim tim kada god pomenem nešto i način na koji sam ja to iskusio, svakako da ću ostaviti komentar da se to meni desilo ili da je to za mene važilo. Na kraju, nemojte sve što ja budem napisao uzimati kao zakon.

Ja, posle upisa na fakultet

Pošto će ovaj tekst da služi kao uvod razmislite o čemu biste Vi želeli da pišem što se tiče mog studiranja. Šta je to što bi Vas zanimalo?…

Ostaviću Vas ovde sa jednom lepom optimističnom izjavom a to je da je čitav proces studiranja za mene bio jedno neverovatno iskustvo, jedno koje me je oblikovalo na bezbroj strana i obrazovalo me u mnogo više stvari od same biologije. Svako ko ima priliku treba kroz ovo proći, bez obzira na brojne nedostatke.

Autor: Vukašin Janković

One thought on “Studiranje na Biološkom fakultetu- Uvod u kolumnu i kome je namenjena

  • 03/09/2019 at 7:50 pm
    Permalink

    Dobra ti je slikaaaa 😁 Pozdrav iz Pariza 💐

Comments are closed.