“Svako ko kaže da je Ronaldo bolji od Mesija – ne zna ništa”

Marko van Basten nas je u prošlosti navikao na neke potpuno sulude ideje i izjave, kao recimo ona kada je predlagao da se ofsajd jednostavno izbriše iz fudbalskih pravila.

Ovoga puta je, međutim, dao svoj sud o “večitoj debati” modernog fudbala.

Pitanje “Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi” je aktuelno već više od deset godina, a bivši fudbaler Ajaksa i Milana je stao na stranu Argentinca. I to prilično oštro.

Iako je Holanđanin hvalio napadača Juventusa, on je istakao da Mesi jednostavno ne može da bude upoređen sa nekim drugim fudbalerom.

“Kristijano Ronaldo je veliki igrač, ali oni koji tvrde da je bolji od Mesija ne razumeju ništa o fudbalu ili to govore iz loše namere”, rekao je “leteći” Holanđanin za “Korijere dela sera”.

“Mesi je jedinstven, neponovljiv i ne možete ga imitirati. Igrači kao on se pojave na svakih 50 ili 100 godina. Kao dete mora da je pao u ćup fudbalskog genija”, rekao je Van Basten.

On se osvrnuo na činjenicu da Mesi i Ronaldo dominiraju svetskim fudbalom iako su odavno prešli 30. godinu.

“Praktično sam prestao da igram fudbal sa 28 godina. Osvojio sam tri Zlatne lopte, ali pogledajte gde su njih dvojica, obojica sa više od 30 godina”, zaključio je Van Basten.

Izvor: Mondo.rs