“Svi NBA igrači biće na Igrama u Tokiju”

Generalni sekretar FIBA, Grk Andreas Caklis, ima dobre vesti za košarkašku reprezentaciju Srbje.

On je na obraćanju novinarima otkrio da je FIBA imala razgovore sa čelnim kludima NBA i najavio kako veruje da će svi NBA igrači biti na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Poznato je i da će finalni kvalifikacioni turniri biti održani od 22. juna do 4. jula u Kanadi, Hrvatskoj, Litvaniji i Srbiji.

“Imali smo sastanak sa rukovodstvom NBA i Udruženja igrača NBA, a tema je bila važnost toga da se sezone u NBA završi pre Olimpijskih igara. Verujemo da ćemo imati sve NBA igrače na Igrama i veliku većinu, ako ne i sve na kvalifikacionim turnirima”, rekao je Caklis

On je dodao da je cilj FIBA da se pronađu dogovori za sve probleme.

“S naše strane, uveć će biti mesta viziji i fleksibilnosti, želimo da imamo mnogo igrača u ovom sportu. Pre godinu dana dve nedelje u kalendaru bile su veliki problem. Ove godine smo videli da ima prostora za fleksibilnost. Cilj FIBA je da ujedini košarkašku porodicu”.

Kada je reč o evropskim klupskim takmičenjima, Caklis je nedvosmislen.

“Tri evropska kupa biće dovoljna da ispune zahteve i sačuvaju snagu nacionalnih liga”, smatra Caklis.

Na pitanje o odnosima sa Evroligom, Caklis je odgovorio rekavši da “stvar napreduje” i da se može očekivati dogovor.

“Okolnosti su takve da je potrebno da sve sazri i da se nađe rešenje. Nećemo javno polemisati ili kreirati javnu polemiku. Imali smo razgovore sa Evroligom tokom godine, na nivou toga da se normalizuju odnosi i operativna komunikacija, ali ne i o stvarima iznad toga. Želimo da pojačamo komunikaciju sa vlasnicima akcija, sa 11 klubova”, zaključio je Caklis.

Izvor: b92.net