Tahiri: Stvorena dobra atmosfera za nastavak dijaloga

Stvorena je dobra atmosfera za nastavak dijaloga i postizanje prihvatljivog sveobuhvatnog sporazuma, nakon jučerašnjeg sastanka pregovaračkih timova Beograda i Prištine u Briselu, izjavio je politikolog iz Prištine Ramuš Tahiri.

Tahiri ističe kao veoma važno što je došlo do nastavka dijaloga i da su obe strane ravnopravne u procesu. “Ono što je rekao predsednik Srbije Vučić, da su se od sto tema tokom razgovora u osamdeset odsto složili u stavovima, pokazuje dobru atmosferu za nastavak dijaloga i sporazum.

Taktika je de se pojedinačno ragovara o temama, kako bi kasnije došli do prihvatljivog sporazuma”, rekao je Tahiri za Kosovo onlajn. Komentarišući politička prepucavanja premijera kosova Avdulaha Hotija i i predsednika Hašima Tačija i optužbe da je Hoti na dijalog otišao bez konsultacija, Tahiri je ocenio da je do sukoba došlo u javnosti i da on nije realan.

“Mi smo država. Svako ima svoju zamenu i u okviru svojih nadležnosti odgovorno obavlja svoju dužnost. U ovom slučaju premijer je legalan i nije potrebna politička podrška već institucionalna, koju on ima. Predstavlja Kosovo i ima pravo da potpiše bilo koji sporazum ili ugovor sa drugom stranom”, smatra Tahiri.

Izvor: tanjug