Teroristički napad u Beču

Večeras je ispred sinagoge u centru Beča došlo do pucnjave u blizini Švedenplaca, a ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer je kazao da se radi o terorističkom napadu, te da je bilo više napadača.

Kurier javlja kako je poginulo sedam osoba, a Kleine Zeitung da je među mrtvima jedan od napadača, prenosi Indeks.

Policija je potvrdila da je nekoliko osoba bilo naoružano automatskim puškama, da je do pucnjave došlo na šest lokacija. Jedna osoba je preminula, nekoliko je povređeno, među njima i jedan policajac. Jedan osumnjičeni je usmrćen iz vatrenog oružja od strane policije.

Portparol Bečke posebne jedinice za spašavanje, Daniel Melher, je rekao da još ne može govoriti o konkretnim brojevima, ali da ima više mrtvih i ranjenih.

Novinar ORF televizije je, pozivajući se na policiju, saopštio da je nekoliko ljudi ubijeno, prenosi Rojters.

Mediji navode i da je bilo više napadača i da su u begu. Policija je zamolila ljude da izbegavaju mesto događaja i šire područje.

Nekoliko medija je, javlja Kurier, na početku prenijelo kako se radi o napadu na obližnju sinagogu, ali Kurier dodaje kako ta informacija nije tačna.

Predsednik jevrejske zajednice u Austriji kazao je na Tviteru da nije još uvek jasno da li su sinagoga i obližnje kancelariji bile meta napada, te da su bile zatvorene u vreme pucnjave, prenosi Rojters.

Krone javlja kako je ranjen čuvar ispred sinagoge, prenosi Indeks.

Izvor: vijesti,me