Tomi Hilfiger o receptu za uspeh

Jedan od najboljih modnih dizajnera Tomi Hilfiger kazao je da je recept za uspeh njegovog modnog brenda vrlo jednostavan, te da je za njega potrebna samo originalnost i doslednost. Tomi Hilfiger je na modnoj sceni već 40 godina, a kada je počinjao modna industrija bila je posve drugačija.

Gucci je proizvodio samo nekoliko tobica i kaiševe, a Louis Vuitton prodavao je samo kofere. Prada je imala tek nešto modnih dodataka, a Armani nije radio ni muška odela.

“Sada svako stvara sve, što otežava situaciju na tržištu osim ako, naravno, ne znate šta radite”, kazao je Hilfiger za GQ.

No, integritet brenda može se zadržati i danas ali za to morate biti dosljedni. Iako ovaj modni brend i dan danas ima isti, postojan karakter ipak je kroz godine menjao način poslovanja.

“Na početku sam radio casual sportsku odeću za omladinu, a sada smo globalni brend koji je privlačan ljudima svih generacijskih dobi. Imamo svoje poslovnice u stotinu zemalja i imamo 2.000 prodavnica. Želimo da rastemo i dalje”, ističe Hilfiger.

Ovaj modni brend u poslednje vreme radi kolekcije s Luisom Hamiltonom, a kreacije im je radila i manekenka Điđi Hadid.

Hilfiger je kazao kako je u modnom svetu veoma važna muzika. To je jezik koji razumeju svi, posebno mladi.

“Danas smo okruženi ljudima koji su relevantni u svetu pop kulture, kao što su dizajneri, umetnici, muzičari, influenseri ili sportisti. Inspirirali su me The Rolling Stones, Dejvid Bouvi i mnoge britanske rock grupe 70-ih. Mislim da je njihov osećaj za stil uistinu uticao na svet mode. Neki će vam dizajneri reći da oni stvaraju modnu scenu, no stvarno verujem da trendovi dolaze s muzičkih pozornica”, rekao je slavni dizajner.

Izvor: vijesti.me