Toti: Fudbal se promenio, danas je sve u novcu

Frančesko Toti, bivši kapiten Rome, kaže da su se vremena u fudbalu promenila i da je sada sve u novcu.

Toti koji je četvrt veka igrao u dresu “vučice” i ispisao stranice istorije italijanskog fudbala, kaže da sadašnji igrači više mare za to koliko će zarađivati nego gde će igrati.

Ja sam počeo da igram fudbal u drugo vreme, kada je fudbal bio drugačiji, pun strasti i ljubavi prema navijačima. Igrati za tim za koji sam oduvek navijao? Bilo mi je lakše da napravim taj izbor. Biti 25 godina u jednom klubu, to nije mala stvar, da biste postali kapiten, jedan od najvažnijih igrača, uvek morate budi na vrhuncu zadatka. Teško je porediti moje vreme u fidbalu i ovo. Danas je fudbal više biznis. Idi tamo gde možeš više da zaradiš“, kaže Toti za “Gardijan”.

Otkrio je i koji drugi klub mu je bio u glavi i gde je želeo da igra.

Milan je bio jedini klub o kom sam još razmišljao da bih mogao tamo da igram. Ipak, sve odluke sam uvek donosio samostalno, svojom glavom. Čak iako vas porodica ponekad posavetuje. Bio sam mlad, znao sam da imam vremena. Što se tiče Reala, bilo je nekoliko dana kada sam jednom nogom bio tamo, ali odluka da ostanem u Romi doneta je iz srca“, zaključio je Toti.

Izvor: b92.net