Tramp: Krili su vakcinu da ja ne bih pobedio

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da je vest o efikasnosti vakcine protiv koronavirusa objavljena nakon predsedničkih izbora zato da on ne bi pobedio.

„Agencija za lekove je trebalo to ranije da objavi ne iz političkih razloga, već kako bi životi mogli da budu spašeni”, napisao je Tramp na Tviteru.

U seriji tvitova Tramp je istakao da ta agencija i Demokratska stranka „nisu želele da on pobedi zahvaljujući otkriću vakcine, već su čekali pet dana da to objave”, preneo je Tanjug.

Naveo je i da sa Bajdenom kao predsednikom, vakcina ne bi bila otkrivana tako brzo.

„Da je Bajden bio predsednik, ne biste imali vakcinu još četiri godine niti bi je FDA odobrila tako brzo. Birokratija bi uništila milione života”, napisao je Tramp.

On je optužio i medije zbog „prognoza izbornih rezultata koje su bile toliko loše da zapravo predstavljaju mešanje u izbore i trebalo ih je prozvati zbog toga”.

„I biće tu ponovo za četiri godine da sve ponove”, naveo je Tramp.

Farmaceutske kompanije „Pfizer” iz SAD i nemački „Bionteh”, saopštile su juče da njihova eksperimentalna vakcina ima efikasnost od preko 90 odsto u sprečavanju kovida-19, na osnovu početnih podataka iz velike studije, što je velika pobeda u borbi protiv pandemije.

Izvor: politika.rs