Tramp nazvao Makrona premijerom

Američki predsednik Donald Tramp, koji vodi kampanju za reizbor, na predizbornom skupu u saveznoj državi Mičigen je francuskog kolegu Emanuela Makrona nazvao premijerom, što je niži položaj od predsedničkog.

Pohvalivši se novim ugovorom o slobodnoj trgovini s Kanadom i s Meksikom Tramp je iznio mišljenje o pariskom klimatskom ugovoru iz kojega su se Sjedinjene Države povukle nakon njegove pobede na izborima 2016.

“Znate li iz čega sam se još povukao? Iz pariskog klimatskog ugovora. Jako volim premijera Makrona, ali pitao sam ga kako ugovor napreduje, oni zaista ne uspevaju u tome”, rekao je.

“Uštedio sam vam bilione dolara, niko to ne bi učinio. Rekao sam, to je katastrofa, sve u svemu, hteli su nam oteti naše bogatstvo”, dodao je Tramp.

Američki predsednik i njegov francuski kolega uspostavili su bliske odnose nakon Makronovog izbora, ali su se posle oni osetno pogoršali, podseća Hina.

Tramp trenutno ide s jednog predizbornog skupa na drugi u nekoliko važnih država ne bi li nadoknadio zaostajanje u anketama iza demokratskog protivkandidata Džoa Bajdena, nepune tri sedmice pre predsedničkih izbora.

Izvor: vijesti.me