Tramp o lečenju dezinficijensima: Bio je to sarkazam

Američki predsednik Donald izjavio je danas da je bio sarkastičan kada je govorio o mogućnosti ubrizgavanja dezinficijenasa u ljudsko telo za lečenje korona virusa, prenosi Rojters.
Tramp je ranije predložio istraživanje neuobičajenih metoda za lečenje korona virusa, među kojma su upotreba ultraljubičastih zraka i ubrizgavanje agenasa za čišćenje u tela pacijenata.
On je to izneo na konferenciji za novinare, nakon što mu je predstavljen izveštaj savetnika za nauku i tehnologiju službe bezbednosti Vilijema Brajana, u kojem se tvrdi da ultraljubičasrii zraci i toplota imaju moćan uticaj na patogene.
U studiji se navodi i da izbeljivač može da uništi virus iz pljuvačke u roku od pet minuta, dok isopropil alkohol može da ga uništi za minut, prenosi Dejli mejl.
Tu ideju već je odbacila medicinska struka, a pulmolog Vin Gupta je na kanalu NBC njuz upozorio javnost da ona može imati fatalne posledice.
Reagovale su i kompanije koje proizvode ova sredstva i apelovale da se nikada ne ubrizgavaju u ljudski organizam ni varikina ni sredstva za dezinfekciju.

Izvor: tanjug