Trampa Juventusa i Barselone

Brazilac se seli u Torino, dok će u drugom pravcu, u drugom transferu, otići Miralem Pjanić.

Ceo svet priča o ovoj trampi, a poslednjih dana su sve glasnije priče da to uopšte nije trampa. Finansijski fer-plej, čisti papiri i ostali problemi koje klubovi imaju naterali su Barselonu i Juventus da improvizuju.

Tako je Miralem Pjanić krenuo u Španiju, a u drugom pravcu ide Brazilac Artur.

Talentovani vezista, koji se dve sezone prilagođavao fudbalu u Evropi, već dugo je meta ”Stare dame” iz Torina. Sada su ga dobili, ali za prilično veći novac nego što su prodali reprezentativca BiH.

Juventus je u obavezi da isplati Špancima 72 miliona evra, a dodatnih 10 miliona će zavisiti od bonusa i partija koje Artur bude pružao u veznom redu aktuelnog šampiona Italije.

Artur Melo (23) je ponikao u čuvenoj fudbalskoj školi Gremija, a od 2018. godine nosi dres katalonskog tima. On je tada plaćen 31 miliona evra, uz dodatnih 9 miliona bonusa, što je bio ogroman novac za fudbalera koji je imao tek jednu kompletnu seniorsku sezonu.

Pored igranja za Gremio i Barselonu, Artur je redovan član reprezentacije Brazila. Nastupio je 20 puta za nacionalni tim svoje zemlje, a bio je deo i šampionskog tima na Kopa Amerika 2019. godine.

Izvor: mondo.rs