Trampov šef kabineta pozitivan na koronavirus: Još nekoliko zaposlenih zaraženo?

Šef kabineta američkog predsednika Donalda Trampa, Mark Medouz, pozitivan je na koronavirus, potvrdilo je juče dvoje visokih zvaničnika administracije.

Jedan zvaničnik je rekao da je još nekoliko zaposlenih imalo pozitivne rezultate na virus, koji je ove godine usmrtio više od 236.000 Amerikanaca.

Nisu saopšteni detalji o tome kako se Medouz zarazio, niti o njegovom trenutnom stanju.

Medouz, Trampov glavni savetnik i bivši poslanik Severne Karoline, redovno je pratio američkog predsednika na svim predizborim skupovima, a poslednji put se u javnosti pojavio u sredu rano ujutru bez maske kada je Tramp lažno proglasio pobedu u prebrojavanju glasova.

Američki predsednik je prošlog meseca tri noći proveo u bolnici, u vreme ključnog perioda svoje kampanje za reizbor.

Tramp je više puta rekao da nacija “zaokružuje zaokret” u vezi pandemije, koja je biračima bila prva tema na izborima u utorak.

Broj slučajeva KOVID-19 u SAD povećao se za više od 50 odsto u poslednje dve nedelje.

Prema analizi Asošiejted presa i podataka sa Univerziteta Džons Hopkins, sedmodnevni prosek novih dnevnih slučajeva porastao je sa 61.166, koliko je bilo 22. oktobra na 94.625 zabeleženih 5. novembra.

Sjedinjene Države su treći dan zaredom zabeležile više od 100.000 slučajeva koronavirusa, a ukupno je zaraženo više od deset miliona ljudi.

Izvor: Vijesti.me/BETA