TSC iz Bačke Topole po uzoru na velike evropske klubove

Na televiziji RAS, koja se emituje putem kablovskih operatera (mts, supernova, pošta net) objavljena je reportaža o fudbalskom klubu TSC iz Bačke Topole, autora Vukašina Nedeljkovića.

Fudbalski klub TSC osnovan je 1912. odnosno 1913. godine, u istoriji dužoj od jednog veka TSC je često menjao imena, jedan od većih uspeha kluba bio je sedamdesetih godina dvadesetog veka, kada je ekipa tadašnjeg AIK-a iz Bačke Topole nastupala u Drugoj saveznoj ligi Jugoslavije.

Poslednjih godina, klub sa severa Srbije izrastao je u ozbiljan fudbalski tim, koji se nalazi u gornjem delu tabele. Podsećanja radi, TSC je sa pokojnim šefom stručnog štaba Zoltanom Sabom u sezoni 2018/19. izborio plasman u najjače fudbalsko klupsko takmičenje u Srbiji, nakon ulaska u Superligu, TSC je zaigrao u kvalifikacijama za plasman u Ligu Evrope u drugom kolu u utakmici za pamćenje TSC je ispao od rumunskog FCSB-a.

U reportaži, prikazana je istorija kluba, uspesi, uslovi na novoosnovanoj fudbalskoj akademiji i novi stadion koji će po svemu sudeći biti otvoren pre početka nove fudbalske sezone u Srbiji.

Link emisije koju možete gledati putem youtube-a je ispod.