U bioskope ponovo od septembra

Nakon duže pauze, zbog pandemije korona virusa, biskopi u Srbiji će ponovo početi da rade, i to kako je najavljeno već početkom septembra.

Ipak, još uvek nije doneta konačna odluka koliki će razmak biti propisan između posetilaca filmskih projekcija, izjavio je Igor Stanković direktor “Kombank dvorane”. 

Stanković je naglasio da će republički Krizni štab doneti konačnu odluku o okolnostima u kojima će bioskopi ponovo biti otvoreni za publiku.

“Krizni štab će doneti odluku da li će distanca između posetilaca bioskopa u samoj sali biti jedno ili dva sedišta. Naravno, porodice, parovi ili ljudi koji zajedno dođu da gledaju film biće u prilici da sede jedni pored drugih, ali sledeća karta će se prodavati sa jednim ili dva sedišta razmaka. Dakle svi koji se ne poznaju biće razdvojeni distancom”, rekao je on.

On ističe da je Sekcija prikazivača i distributera pri Grupaciji za kinematografiju poslala pre desetak dana svim relevantnim donosiocima odluka u Srbiji dopis u kojima se predlažu mere za nastavak funkcionisanja bioskopa u uslovima pandemije.

“Te mere su usaglašene sa sličnim rešenjima u zemljama Evropske Unije kao što su Francuska, Slovenija, Austrija u kojoj su bioskopi već otvoreni”, ispričao je Stanković i naglasio da će cena karata u svim bioskopima koštati 15 centi.

“To je podsećanje na 1928. godinu kada su u SAD počeli organizovano da prikazuju filmove, a cena karte je bila 15 centi”, objasnio je Stanković.

Izvor: mondo.rs/Tanjug