U borbi protiv lomljivih noktiju sastojkom koji sigurno imate u kući

Prirodni sastojci često čine čuda, a jedan pomaže kod problema lomljivih noktiju. U pitanju je jabukovo sirće koje pomaže u borbi protiv slabih noktiju. Uz to je odličan i kao dobrodošla preventiva.

Naime, ova vrsta sirćeta nastaje fermentacijom šećera iz soka od jabuke ili vina, a sadrži brojne vitamine, minerale i kiseline koji pomažu u jačanju noktiju i sprečavaju njihovo pucanje.

Ako patite od ovog problema, možete napraviti sledeći postupak. Sipajte u posudicu malo jabukovog sirćeta i pomešajte ga s vodom. Uronite svoje nokte u smesu i držite ih 10 do minuta, dok ne osetite da su vam omekšali prsti.

Takođe možete ojačati svoje nokte ako u smesu dodate malo piva ili maslinovog ulja.

Ova smesa ne funkcioniše samo na rukama, možete negovati i svoja stopala. Takođe ako patite od bilo koje vrste upale oko nokta ili na njemu, uronite vatu u smesu jabukovog sirćeta i negujte zahvaćeno područje.

Lomljivi nokti su uvek posledica neuravnotežene prehrane. U većini slučajeva to znači da vam nedostaje ili vitamin A i B, kalcijum, gvožđe, cink ili proteini. Važno je pripaziti na zdravu i uravnoteženu ishranu kako biste svom organizmu, pa i noktima, pružili sve što mu je potrebno.

Izvor: Vijesti.me