U Lavovu uništeni pogoni radioremontne fabrike

(Фото EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

Ruske oružane snage uništile su u Lavovu pogone radioremontne fabrike, gde je vršena popravka i modernizacija sistema „Tor” i S-125, kao i veliku bazu goriva u tom gradu, kao i kod Kijeva, kojim su se snabdevale ukrajinske snage, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.

„Visokoprecizne krstareće rakete uništile su pogone radioremontne fabrike u gradu Lavovu. To preduzeće je obavljalo velike popravke i modernizaciju protivvazdušnih raketnih sistema ‘Tor’ i S-125, radarskih stanica za ukrajinsko vazduhoplovstvo, sredstava za radio-elektronsku borbu i nišana za tenkove”, pojasnio je Konašenkov, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ruske snage su 26. marta visokopreciznim oružjem vazdušnog baziranja velikog dometa uništile veliku bazu goriva u blizini grada Lavova, koja je snabdevala gorivom ukrajinske trupe u zapadnim regionima Ukrajine, kao i u blizini Kijeva.

Pored toga, kako je rekao Konašenkov, ruske oružane snage uništile su ukrajinsko vojno skladište u kojem su se nalazili sistemi S-300 i Buk, u selu Plesetskoje, u blizini Kijeva.

„Uništeno je skladište za protivvadušnu odbranu, S-300 i Buk, u selu Plesetskoje, 30 kilometara jugozapadno od Kijeva, dugometnim projektilima visoke preciznosti”, kazao je Konašenkov, preneo je TAS S.

Takođe, kako je dodao, ruska sredstva PVO uništila su tokom noći 18 ukrajinskih bespilotnih letelica, a avijacija je u protekla 24 sata uništila 67 vojnih objekata Ukrajine.

„Od početka specijalne vojne operacije, uništeno je ukupno 289 dronova, 1.656 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 169 višecevnih raketnih bacača, 684 artiljerijskih sredstava i minobacača, kao i 1.503 jedinice specijalnih vojnih vozila,” precizirao je on.

Izvor: politika.rs