U Rimu skup pristalica ekstremne desnice za smenjivanje Vlade

U Rimu su se danas okupili desničari, medju kojima predsednik stranke Liga Mateo Salvini, i ponovo zahtevali smenjivanje vlade.

Salvini je naveo da zahtevaju i da se “birokratija svede na minimum”, godinu dana neplaćanja poreza i smanjenje poreza za 15 odsto, a traže i “istinsku reformu pravosudja”.

Dok su još zabranjeni veliki skupovi zbog zaštitnih mera protiv širenja korona virusa, okupilo se oko 1.000 demonstranata koji su duž centralne ulice Rima razvili državnu zastavu Italije dugačku 500 metara.

“Italijanima je novac potreban odmah, a obećava nam se fond za oporavak 2021. godine”, rekao je Salvini o evropskom planu za podelu 750 milijardi evra o kojem se još pregovara u EU. Italija bi trebalo da bude glavna korisnica novca iz tog plana 172.754 milijarde evra bespovratnih sredstava i zajmova.

Po istraživanju novinske agencija AGI, tri vodeće partije desnice bi na izborima mogle dobiti 47 odsto glasova, a 36 odsto bi dobila sada vladjuća koalicija Demokratske stranke (20 odsto) i anti-sistemskog Pokreta “5 zvezdica” (M5S, 16 odsto).

Izvor: beta.rs