U Seriji A još uvek neizvezno

Italijanska vlada još nije spremna da odredi datum kada bi fudbalski klubovi mogli da se vrate treninzima uoči eventualnog nastavka prvenstva koje je prekinuto početkom marta, izjavio je ministar sporta Vinćenco Spadafora.

U sredu je Spadafora održao sastanak s predstavnicima FS Italije (FIGC) te predstavnicima klubova, igrača i sudija iz Serije A.

“Saslušao sam s velikom pažnjom različite stavove i u sledećih nekoliko dana ćemo u konsultacijama s ministarstvom zdravlja doneti nove odredbe vezane za mogućnosti i metode pokretanja treninga”, izjavio je Spadafora.

Spadafora je kritikovao i medije koji su se fokusirali samo na pitanje hoće li Serija A biti okončana ili ne.

“Svi jako dobro znamo vrednost fudbala u društvu, ali znamo kako sport nije samo fudbal i kako se fudbal ne igra samo u Italiji”, kazao je Spadafora.

Mediji sada spekulišu da 4. maj neće biti datum kada će biti dozvoljeni treninzi, već da će klubovi mogli da počnu sa radom 14 dana kasnije.

Problem je, međutim, što italijanska Vlada još ne pominje takmičenje, već samo treninge, a klubovi insistiraju da što brže dobiju odgovore da li će takmičenje moći da se nastavi…