Uhapšen Darko Šarić, prebačen u SBPOK

(EPA-EFE/A.C.)

U Beogradu je danas uhapšen Darko Šarić i prebačen u SBPOK na ispitivanje, saznaje Tanjug iz izvora bliskih MUP-u. Šarić bi posle toga trebalo da bude prebačen u Specijalni sud. Kako se saznaje, reč je o potpuno novim krivičnim delima, a ne onima za koja je već optuživan.

Šariću je 24. septembra ukinut pritvor i određen mu je kućni pritvor. On je četiri i po godine bio u bekstvu, a predao se domaćim pravosudnim organima u martu 2014. godine od kada je do 24. decembra 2021. bio u pritvoru. Prvu pravosnažnu presudu je u maju prošle godine Vrhovni kasacioni sud ukinuo po vanrednom pravnom leku i naložio da se ponovo razmatraju žalbe na prvostepenu presudu Specijalnog suda iz 2018. godine kojom je Šarić osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina tokom 2008. i 2009. godine.

Šariću je ukinutom pravosnažnom odlukom Apelacionog suda u novembru 2020. godine bila potvrđena kazna od 15 godina zatvora, koju mu je prethodno u decembru 2018. godine prvostepenom presudom izrekao Specijalni sud.Krajem jula 2020. godine Šarić je prvostepenom presudom Specijalnog suda osuđen na devet godina zatvora zbog pranja 20 miliona evra zarađenih od prodaje narkotika.

Izvor: politika.rs