Uhapšena trojica članova Demokratskog fronta

Crnogorska policija saopštila je da su trojica poslanika Demokratskog fronta, Andrija Mandić, Milan Knežević i Milun Zogović, uhapšeni zbog sinoćnih incidenata.

U saopštenju se navodi da su nakon incidenta u parlamentu, a na zahtev predsedavajućeg za intervenciju policije u prostorije Centra bezbednosti privedene 22 osobe, od kojih je 17 poslanika Demokratskog fronta.

Svi poslanici opozicionog Demokratskog fronta, osim Andrije Mandića, Milana Kneževića i Miluna Zogovića, pušteni su iz pritvora.

Nakon što je policija izvršila uviđaj u parlamentu i konstatovala oštećenja na inventaru, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici naložio je da se liše slobode Milun Zogović, zbog sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i Andrija Mandić i Milan Knežević zbog sumnje da su počinili krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Oni će biti privedeni nadležnom tužiocu uz krivične prijave, dok će protiv ostalih privedenih lica biti pokrenuti prekršajni postupci zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Policija navodi da su tokom noći postupali u skladu sa zakonom i primenili sredstva prinude u skladu sa zakonskim ovlašćenjima. Kako navode, i narednih dana će pratiti aktuelna dešavanja i postupati efikasno u skladu sa zakonskim ovlašćenjima u interesu bezbednosti svih građana.

Poslanici DF uhapšeni su noćas u parlamentu, zbog protivljenja usvajanju Zakona o slobodi veroispovesti, koji, između ostalog, predviđa podržavljenje imovine Mitropolije crnogorsko primorske i još tri eparhije na teritoriji Crne Gore.

Izvor: B92.net