Velike reči na otvaranju Svetskog atletskog prvenstva

Prvi čovek svetske atletike Sebastijan Kou rekao je da mu je drago što je Beograd domaćin svetskog prvenstva i zahvalio se Aleksandru Vučiću.

Predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou istakao je na svečanom otvaranju Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva u Beogradu da je veoma srećan što je srpska prestonica domaćin ovako velikog takmičenja.

Prvi čovek svetske atletike je i do sada napominjao koliko mu je drago što je baš glavni grad Srbije domaćin najvećeg dvoranskog događaja u svetskoj atletici, a to je ponovio i na svečanom otvaranju. Ovu priliku iskoristio je i da se lično zahvali predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Veoma sam srećan što su sportisti, neki od najtalentovanijih ovde, u Beogradu. Skupili su se u Beogradu ne samo da pokažu svoje umeće, nego da pokažu koliko sport može da nas poveže u ovom teškom vremenu. Hvala svima koji su došli ovde. Hvala predsedniku Veselinu Jevrosimoviću. Njegova je vizija bila ta koja nas je vodila i zbog koje ćemo gledati prvenstvo u Beogradu, hvala i Slobodanu Brankoviću na isto tome. Hvala organizatorima i ostalim subjektima, a naročito političkom liderstvu, Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić, koji pomažu ovaj sport u Srbiji, a koji ima toliko tradicije. Srećan sam što sam ovde na ceremoniji otvaranja”, rekao je Kou.

Svetskog dvoransko prvenstvo u atletici zvanično je počelo u petak 18. marta i trajaće do nedelje, 20. marta.

Izvor: b92.net