Venger: I Mesi zna da je Maradona bolji fudbaler od njega

Trenerska ikona, Arsen Venger uporedio je dvojicu najboljih argentinskih, i prema mnogima, najboljih igrača u istoriji fudbala – Dijega Armanda Mardonu i Lionela Mesija.

Sjajni Francuz je bez dileme:

“Maradona je imao nešto čarobno. Bio je stvaralac, genije sa svojim svetom koji bi uspostavio na terenu. Svi bismo želeli biti Maradona, zaboravljajući na sve gluposti koje je radio u životu, jer on je takav kakav jeste – jedinstven”!

Imao sam čast da treniram Maradonu kada je već imao 50 godina. Nije mu bilo dobro, gotovo da nije mogao hodati, ali magično se igrao s loptom. Maradona je tada igrao s Bađom i Del Pjrom, ali je češće imao loptu od njih”.

“Maradona je, verovatno,  jedini koji je mogao reći “Božija ruka”, a ljudi su mu to oprostili. Svakog drugog bi “rastrgli”, a da sam u pravu setite se gola rukom Anrija protiv Irske”.

“Argentina i danas ima najboljeg igrača sveta, sjajne generacije fudbalera sa njim nisu uspele da osvoje trofej. Čini se da čak i Lionel Mesi zna da će, dok ne uspije, živeti u senci Maradone”.

“Mesi je i u ponašanju potpuno suprotan Maradoni koji je bio druželjubiviji. Leo je smiren, zatvoren je i malo govori.  Ali to su dva genija, Mesi je uradio više na klupskom nivou, ali da bi dostigao Maradonu morao je osvojiti Mundijal”.

“Bio je jako blizu, tri poraza u finalu Kupa Amerike, poraz u finalu Svetskog prvenstva. Mesi bi mogao reći – Pa, ovo je moja sudbina.”

” Ja ne mislim da će ikada tako nešto Mesi reći, jer je u krvi šampiona da nađe načina da prkosi sudbini i ne odustane kada bi svako drugi”, zaključio je Venger.

Izvor: vijesti.me