Venger: Ne bih odbio da se vratim u Arsenal

Arsen Venger, nekadašnji menadžer Arsenala, izjavio je da je spreman da se vrati i pomogne klubu sa ” Emirejtsa” ako to bude bilo potrebno.

Francuski stručnjak, koji je na kormilu “tobdžija” proveo 22 godine, svestan je da klub ima rezultatskih problema i da će teško ostvariti zacrtane ciljeve.

MIkel Arteta beleži najgori start u jednoj sezoni Premijer lige što se tiče Arsenala, koji je na 13. mestu sa 20 bodova iz 16 utakmica.

U razgovou za podkast “Men in Blazers”, Venger je rekao nešto što budu nadu među navijačima londonskog kluba.

Ako sam potreban, pomoći ću im. Ipak, ne očekujem poziv“, rekao je Venger.

On trenutno radi u okviru FIFA kao šef za globalni razvoj fudbala, a kada je reč o bivšem klubu i treneru Mikelu Arteti, kaže da je nekadašnji igrač “tobdžija” imao dosta sreće.

“Imao je sreću da odmah preuzme posao u velikom klubu, da dođe na poziciju za koju vam treba barem deset godina rada. To je zato što je bio dobar igrač i što je igrao za veliki klub, želim mu svako dobro. Otišao sam sa željom da moji naslednici budu bolji i da, sada kada imaju bolje finansije, osvoje titulu. MIkel je uvek imao veliku strast prema igri i motivaciju, želju da uspe. Vidite sve te sastojke i sada, ima uticaja na igrače“, zaključio je Venger.

Izvor: b92.net