Vučić: EU i SAD znaju do koje ćemo granice trpeti Kurtijevo nasilje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zabrinut povodom informacije da su trojicu Srba pretukli pripadnici specijalnih snaga policije Kosova u blizini administrativnog prelaza Brnjak.

“To je pitanje i za NATO i za EU zašto to dozvoljavaju. Mi smo im jasno rekli koje su granice do koje ćemo mere trpeti nasilje (premijera Kosova) Aljbina Kurtija i njihovih snaga. I to znaju i Evropljani i Amerikanci, veoma, veoma precizno smo rekli. I veoma precizno smo rekli koji su naši potezi i kojim redosledom idu”, rekao je Vučić novinarima posle održavanja demografskog samita u Budimpešti.

On je istakao i da se novi pokušaji fizičkog ugrožavanja, ili progona Srba “neće dogoditi”.

Vučić je rekao i da je “dobro što Briselski sporazum važi” i dodao da sutra očekuje hitan sastanak Upravljačkog tima oko Zajednice srpskih opština (ZSO).

Rekao je i da se nada da neće ponovo proći devet godina, a da se ništa ne desi po tom pitanju. Predsednik Srbije se sastao u Budimpešti i sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, predsednikom Vlade Slovenije Janezom Janšom i predsednikom Vlade Češke Andrejem Babišom i istakao da je “kao i uvek”, sa njima razgovarao i o pitanju Kosova.

Izvor: vijesti.me