Vučić: Sutra počinje vakcinacija, najverovatnije prvo za staračke domove

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će vakcinacija prvim kontigentom vakcine proizvodjača Fajzer početi sutra i to najverovatnije u domovima za stare osobe, jer je ta populacija najugroženija korona virusom.

Nakon posete gazdinstvu u Golubincima u Sremu, Vučić je danas rekao da se radi o ograničenoj količini tih vakcina a da se od sredine januara može očekivati masovnija vakcinacija.

“Ako bi uspeli da do kraja januara prvom vakcinom vakcinišemo milion gradjana, to bi bio veliki uspeh… U vakcini je spas, vakcina je spasila čovečanstvo i da je nema, za neke druge stvari, pitanje je koliko bi ljudi bilo na planeti. I zato je važno da počne što pre, da spasimo što više ljudi”, rekao je Vučić.

On je rekao da će neko iz vrha države takodje primiti vakcinu, kao signal gradjanima da je ona potrebna i dobra.

“Da li će Ana (Brnabić), ja ili Darija (Kisić Tepavčević), ili više njih videćemo. Nekoga od nas ćemo da ostavimo za drugu, da pokažemo ljudima da je dobra svaka vakcina koju naš zdravstveni sistem dobije”, rekao je on.

Govoreći o zdravstvenom stanju predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, koji je oboleo od korona virusa, Vučić je rekao da je on u Banjaluci i da njegovo zdravstveno stanje “nije idealno”.

“On se dobro drži ali stanje nije idealno. Nije kako bi voleli, ali nije ni užasno, da se izrazim tim običnim rečima. On će imati najbolju negu i sve što lekari u Banjaluci i u Beogradu mogu da urade. U svakom trenutku smo spremni, ako bude potrebe, da ga primimo u Beograd”, rekao je Vučić.

On je rekao da je ekipa lekara iz Srbije, koju predvodi direktor Infektivne klinike iz Beograda Goran Stevanović, već juče otputovala u Banjaluku da se konsultuje sa lekarskom ekipom koja leči Dodika.

Izvor: beta.rs