Zaharova: EU politikom protiv Rusije sebe gura u ćorsokak

Što više sledi svoju politiku sankcija protiv Rusije, Evropska unija sebe sve više saterava u ćorsokak, ocenila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Mi ovaj korak ocenjujemo kao još jednu propuštenu šansu za izlazak iz ćorsokaka u koji je EU sebe saterala povezivanjem budućnosti odnosa sa našom zemljom sa situacijom u Ukrajini. Problem restriktivnih mera direktno proizilazi iz apsolutno destruktivne politike, koju su izabrale briselske diplomate i evropske strukture, forsiranja otpuživačkog tona prema našoj zemlji”, rekla je Zaharova.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova je ukazala na to da EU, umesto da prihvati predlog Rusije da potraže zajednička rešenja, preferira da prati politiku koju je i do sada vodila, produžavajući restriktivne mehanizme protiv Rusije i uvodeći nove, preneo je Tas.

Rusija urgira da EU napusti takve metode kao suprotstavljene normama i duhu međunarodnog prava, istakla je Zaharova, kako prenosi Tanjug.

EU je sankcije ruskim i ukrajinskim građanima i pravnim entitetima, uvedene 2014. godine, produžila za šest meseci, do 15. marta 2021. godine.

Izvor: Vijesti.me