Započeta 28. sezona Premier League-e,Liverpool odrao Norwich City

Prvim sudijskim zviždukom na Anfield-u juče u 21:00 započela je nova sezona engleske Premier League. Na otvaranju Norwich City je izgubio od Liverpool-a rezultatom 4-1.

Ono što je novo od ove sezone je da će sudije u Premier League-i imati pomoć pri donošenju odluka u vidu VAR tehnologije.
U najvišem rangu Engleskog fudbala suočiće se 20 klubova, sa većim ili manjim ambicijama.
Među onima sa najvećim žarom i motivacijom jeste svakako prošlogodišnji šampion Manchester City.
Uz nekoliko pojačanja sa kojima je dodatno “produžio” klupu, Manchester City pokušaće da dođe do svoje treće uzastopne titule i postigne ono što je od forimaranja Premier League-e pošlo za rukom jedino njihovom gradskom rivalu Manchester United-u. Oni su taj poduhvat uspeli da ostvare u dva navrata.

Favoriti


Liverpool je prošle sezone postao šampion Evrope, ali mu je titula šampiona engleske ponovo izmakla. Tokom transfer perioda nije značajno menjao svoj tim, Tako Liverpool u novu sezonu kreće sa starim timom i starom željom da konačno osvoje Premier League-u koju nisu osvojili od njenog forimaranja 1992. godine.
Iako se ova dva kluba izdvajaju kao najveći favoriti za osvajanje titule, tu su i ostali članovi top 6.
Кao treći kandidat za osvajanje titule izdvaja se Tottenham. Doveli su značajna pojačanja, što ih opet čini konkurentnim, ali pitanje je koliki je njihov domet i da li mogu postići više od treće pozicije na tabeli.
Arsenal je obavio odličan posao u ovom prelaznom roku. Poslednjeg dana transfer perioda kupili su i dva igrača, Кieran Tierney i David Luiz-a, što će im doneti sigurnost u odbrani. Sa ovim pojačanjima Arsenal će se uključiti u borbu za top 4 i povratak u Ligu Šampiona.
Manchester United je u svoje redove doveo najskupljeg defanzivca Harry Maguire-a, čime su značajno ojačali odbranu. Međutim njihov najveći
problem može biti vezni red. Pred Solskjaer koji je prošle sezone imao svoje uspone i padove je težak zadatak da “đavole” odvede do mesta koje žele.


Chelsea zbog prethodne zabrane nije mogao da dovodi pojačanja. Ostali su bez najboljeg igrača iz prethodne sezone Hazard-a i već pomenutog Davida Luiz-a, kao i bez italijanskog stručnjaka Sarri-a. Njih će ove sezone sa klupe predvoditi legenda kluba Frenk Lampard.
Mnogi su na ostrvu sumnjičavi prema Lampard-u koji nema velikog trenerskog iskustva. Ostaje nam da vidimo da li će uspeti da se snađe u novoj ulozi na Stamford Bridge-u.
Derbi prvog kola je svakako duel između Manchester United-a i Chelsea-a kojim će ujudno biti i spuštena zavesa na 1. kolo u novoj sezoni.

Autor: Srđan Mlinković