Zastava EU uklonjena sa Trujumfalne kapije

Velika zastava Evropske unije postavljena u petak na Trijumfalnoj kapiji u Parizu u znak obeležavanja početka šestomesečnog predsedavanja Francuske evropskim blokom uklonjena je danas nakon što je izazvala ogorčenje lidera krajnje desnice. Francuski ministar za evropska pitanja Kleman Bon, međutim, tvrdi da je zastava skinuta kako je i planirano, preneo je Rojters.

„Bilo je predviđeno da zastava bude skinuta ove nedelje, nismo utvrdili tačan dan”, rekao je Bon Radiju Frans odbacujući ideju o tome da je vlada popustila pod pritiskom desnice, prenosi Rojters.

On je, naime, negirao da je vlada popustila pod pritiskom liderke krajnje desnice Marin Le Pen, koja je juce izjavila da će tražiti od Državnog saveta Francuske da ukloni zastavu EU.

„Vlada je bila primorana da ukloni zastavu EU sa Trijumfalne kapije, što je prelepa patriotska pobeda na početku 2022. godine”, izjavila je Le Penova, na šta je Kleman Bon poručio: „Nismo odustali, nije bilo promene plana… u potpunosti pretpostavljam da je sudbina Francuske u Evropi”, rekao je Bon, prenosi Tanjug.

Izvor: politika.rs