Završne poruke Džonsona i Korbina pred sutrašnje izbore

U Velikoj Britaniji se sutra održavaju vanredni parlamentarni izbori. Lideri partija u poslednjem danu kampanje šalju ključne poruke biračima pred sutrašnje izbore. Boris Džonson je naglasio da će samo Konzervativna partija “završiti sa Bregzitom” i ubrzati napredak zemlje, dok je Džeremi Korbin istakao da će Laburistička partija dati “nadu sledećoj generaciji”.

Džonson je poslednji dan kampanje započeo u Zapadnom Jorkširu. Naveo je da kampanja nije mogla da bude napetija i da ponovo postoji rizik od toga da neće biti parlamentarne većine, piše BBC.

Glavna poruka aktuelnog premijera bila je usmerena na završetak krize koju je izazvao Bregzit.

“Ukoliko ubrzo ne izađemo iz ovog živog peska, budućnost naše zemlje će ostati nesigurna”, istakao je Džonson i dodao da će se Torijevci zalagati za ulaganje u nacionalnu zdravstvenu službu, povećanje broja policajaca i uvođenje novog imigracionog sistema, prenosi RTS.

Džeremi Korbin je poslednji dan kampanje započeo u Glazgovu, gde je rekao da će laburistička vlada “eliminisati siromaštvo dece, dati nadu sledećoj generaciji i na pravi način ulagati u obrazovanje širom Velike Britanije”.

Lider Laburističke partije je pristalicama u Midlsborou ponovio da će se zalagati za ulaganje u nacionalnu zdravstvenu organizaciju, proširenje besplatne brige o deci i za niže cijene prevoza.

“Zapamtite da je sutra naš izbor, naša šansa, da izaberemo vladu koja će biti za mnoge, a ne za nekolicinu. Vladu kojoj možete verovati”, rekao je Korbin i naglasio da će se Laburistička partija potruditi da obezbedi dogovor oko Bregzita koji je “dobar za radnike” i da će poslednju reč imati javnost.

Prema poslednjim anketama, Konzervativna partija bi na sutrašnjim izborima trebalo da osvoji oko 43 odsto glasova, dok su Laburisti u zaostatku i procenjuje se da će osvojiti oko 33 odsto glasova Britanaca.

Vanredni parlamentarni izbori u Velikoj Britaniji se održavaju sutra, glasačka mesta će biti zatvorena u 22 časa po lokalnom vremenu, kada će se znati i prve procene izbornih rezultata.

Izvor: vijesti.me/RTS