Zelenski: Ko voli Rusiju, neka ide tamo

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da Donbas „nikad neće biti ruska teritorija”, a onima koji vole Rusiju i žele da ova oblast uđe u njen sastav poručio da „traže za sebe mesto u Rusiji”.

„Ako neko živi danas na teritoriji privremeno okupiranog Donbasa i smatra da je ‘naša stvar ispravna – treba da budemo zajedno s Rusijom, mi smo Rusi’, smatram da je velika greška da ostane da živi u Donbasu. To nikada neće biti ruska teritorija”, rekao je Zelenski u intervjuu za TV Dom, preneo je Tanjug.

On je poručio onima koji vole Rusiju, a ceo život su proveli u Ukrajini, ali su osećali da je to Rusija treba da „u ime svoje dece i unuka idu i traže sebi mesto u Rusiji”.

Tvrdi da je to ispravno jer „bez Ukrajine na toj teritoriji, civilizacije neće biti”.

„Ukrajina će se razvijati, gradiće se, a u takvom Donbasu – okupiranom, odvojenom, nikad neće biti razvoja. Ali, ako osećaš da je Donbas Ukrajina, ako poštuješ tu zastavu, ukrajinski jezik, ako osećaš da si Ukrajinac, onda ostani tamo, drži se, ta će teritorija u svakom slučaju biti oslobođena od okupacije”, rekao je Zelenski.

Izvor: politika.rs