Zlatan dobio spomenik!

Fudbaler Zlatan Ibrahimović, dobio je spomenik u svom rodnom gradu (Malme) u Švedskoj.

-Zlatan Ibrahimović, pored svoje statue u Malmeu-

“Zlatan uživa veliki ugled u svetu fudbala, ovaj spomenik dolazi kao zahvalnost Švedskog fudbalskog saveza, budući da Ibrahomović ima status ikone u ovoj zemlji na Skandinaviji. Bronzani spomenik je poklon lideru i napadaču od SFA” (Swedish Football Association), stoji u saopštenju, koji je izdala Fudbalski savez Švedske.

Ibrahimović trenutno nastupa za Los Anđeles Galaksi, pre nekoliko dana napunio je 38. godinu, a deluje kao da igra fudbal života. Nastupao je za najveće klubove Evrope, počev od Ajaksa, Juventusa, Milana, Barselone, Intera, PSG-a, Mančester junajteda. Svoju fudbalsku karijeru je započeo u Malmeu.

Mnogo je individualnih priznanja koje je dobio u svojoj karijeri, način igranja i njegova karakteristična ličnost ga izdvajaju iz mnoštva napadača i na terenu i van njega. Zlatan nikada nije osvojio Ligu šampiona, osvajao je nacionalne lige sa klubovima u kojima je nastupao. Jedino takmičenje u Evropi koje je osvojio je titula Lige Evrope sa Mančester junajtedom u sezoni 2016/2017.

Za reprezentaciju Švedske je odigrao 120 mečeva i 62 puta bio strelac. 2016. godine se oprostio od reprezentativnog dresa.